Over JCR

Judo bij onze club is leuk voor iedereen!

lees verder

Protocollen

Vind hier onze protocollen

lees verder

contributie

Vind hier alle informatie over de contributie voor judo bij JCR

Lees verder

jbn

JCR is aangesloten bij de JBN. Wil je weten meer weten kijk dan even op de JBN website

lees verder

WELKOM OP ONZE WEBSITE

Wij verzorgen judo in Rotterdam, Barendrecht, Hellevoetsluis. Je kunt bij ons terecht voor recreatieve judolessen en voor wedstrijdjudo. Onze judoka’s hebben al diverse nationale en internationale titels gehaald! Bij JCR Judo spelen sportiviteit, respect voor elkaar, vriendelijkheid en een goede sfeer een belangrijke rol. Daarom organiseren we naast diverse sportieve evenementen zoals het clubkampioenschap, het sinterklaastoernooi en het vriendjes teamtoernooi allerlei losse activiteiten puur voor de gezelligheid. Ook zijn we de ontwikkelaar van Funkey judo voor kinderen vanaf 2 jaar. Op deze website kun je onder meer informatie vinden over de lessen, locaties, wedstrijden en onze activiteiten. Of kom gezellig langs ! Kinderen vanaf twee jaar zijn bij ons van harte welkom!

JUDO BIJ ONZE CLUB  
Op al onze locaties (in Rotterdam, Barendrecht en Hellevoetsluis) worden judolessen gegeven voor kinderen van 4 jaar en ouder. Door judo leer je positief om te gaan met agressie en judo is bovendien beschaafd. Een perfecte sport voor kinderen dus. Je leert je tegenstander te overmeesteren zonder hem/haar te blesseren. Verder staan de volgende aspecten centraal bij judo:
  • Respect
  • Normen en waarden
  • Omgaan met agressie
  • Samenwerken
  • Fysieke, conditionele en coördinatieve eigenschappen
  • Weerbaarheid en zelfvertrouwen
  • Discipline
  • en Plezier!
De kleinste kinderen maken op een leuke en speelse manier kennis met de sport. Hoe ouder de judoka wordt, hoe meer technieken de judoka zal leren. Op de hoofdlocatie in Rotterdam is er ook een grote groep volwassenen judo . De judoleraren van onze JCR Judo werken met een pedagogisch leerplan voor de technieken, maar ook alle aspecten van judo komen zowel bewust als onbewust aan de orde in de lessen. Bij JCR Judo judoën niet alleen jongens, maar ook veel meisjes. Judo is immers een sport voor iedereen. Er wordt ook drie keer per jaar een examen gehouden, zodat de judoka's een hogere graduatie kunnen behalen. Ook krijgen de judoka's de mogelijkheid om mee te doen aan leuke judotoernooien en kan de judoka meetrainen met de wedstrijdgroep. Kijk op deze website voor de lestijden en -locaties.

Protocollen

Hieronder kunt u onze regels en protocollen inzien/downloaden:

JBN

WAAROM EEN BOND? Samen sta je sterker, dat geldt ook in de judosport. De Judobond Nederland (JBN) is een door de NOC*NSF landelijk erkende sportbond. De JBN regelt, bestuurt en ondersteunt de judosport in Nederland. Ook aikido en jiujitsu vallen onder de JBN. Geen enkele club kan eigenlijk om deze organisatie heen en dat is maar goed ook. Want juist door de judosport te organiseren in de vorm van een bond, kan een sport zich in positieve zin blijven ontwikkelen. Naast rijks erkende opleidingen verzorgt de JBN onder andere toernooien, trainingen, stages, informatieverstrekking en ondersteuning van verenigingen en sportscholen. Natuurlijk is er geld nodig om dit beleid te voeren. Dit geld komt grotendeels voort uit subsidies, sponsorgelden en contributies. Graduaties die bij de judo examens worden behaald, zijn pas officieel erkend wanneer deze bij de bond geregistreerd staan. Daarnaast dien je lid te zijn om mee te mogen doen met judowedstrijden buiten je eigen judovereniging. Als lid van JCR-Judo ben je niet automatisch lid van JBN. Je moet jezelf hiervoor aanmelden. De kosten voor het lidmaatschap is afhankelijk van de leeftijd van de judoka. Ook betaal je eenmalig inschrijfgeld. Vergeet je daarom niet zo snel mogelijk in te schrijven. Op de website van de JBN vind je nog meer voordelen voor leden!