De Tomodachi-tegeltjescompetitie 2022-2023

De Tomodachi-tegeltjes competitie 2022-2023
De Tomodachi-competitie is een intern clubcompetitie voor ieder judoka van JCR en bedoeld voor judoka’s die graag aan wedstrijden willen meedoen, maar hier weinig of geen ervaring in hebben.
 Blok 1
Geboren zijn in 2016-2015-2014.
Blok 2
Geboren zijn in 2013-t/m geboren in 2008.

De Tomodachi-tegeltjescompetitie wordt iedere tweede zondag van de maand georganiseerd.

De Tomodachi-tegeltjescompetitie is daarom ook perfect geschikt voor de beginnende judoka’s en ze zo ook te stimuleren om meer aan judowedstrijden deel te nemen. Of om bij de wedstrijdgroep te komen meetrainen.
Voor de ouders (toeschouwers) het streven is deze wedstrijden totaal niet langer dan 2 uur te laten duren.

De data van het eerste de Tomodachi-tegeltjes competitie voor seizoen 2022-2023:
iedere tweede zondag van de maand.
Wedstrijd-1 zondag 11 september 2022 inschrijving sluit op 30 aug.
wedstrijd- 2 zondag   9 oktober 2022 inschrijving sluit op 6 oktober.
wedstrijd-3 zondag 13 november 2022 inschrijving sluit op 10 november
wedstrijd-4 zondag 11 december 2022 inschrijving sluit op 9december

Punten verzamelen
De judoka verzamelt tijdens de wedstrijden punten. De scores die tijdens een wedstrijd behaald kunnen worden zijn:

Score

Punten

Waza-Ari

7

Ippon

10

Alleen de hoogste score die een judoka tijdens een wedstrijd haalt, telt mee. Dus als iemand een of meerdere Waza-Ari gescoord heeft, wordt alleen één Waza-Ari in de puntentelling meegenomen (dus 7 punten). Ook de punten van een verloren wedstrijd tellen mee. Dus als een judoka met Ippon verloren heeft, maar hij heeft zelf een Waza-Ari gescoord, dan verdient hij toch 7 punten.

Bonuspunten verzamelen
Ook kun je bonuspunten verzamelen. Doe je voor de eerste keer mee dan verdien je 10 bonuspunten. Elk vervolg deelnemen aan een ronde van de Tomodachi-tegeltjescompetitie zal 5 bonuspunten opleveren. 

Tomodachi Tegeltjes (Spaar ze alle 6)
Met de punten spaart de judoka voor een speciaal  Tomodachi tegeltje. Met elke 100 punten verdient hij een nieuw tegeltje in kleur oplopend van geel naar bruin tot wit de JCR-Tomodachi Topper

Punten

 Tomodachi Tegeltje

100

Geel

200

Oranje

300

Groen

400

Blauw

500

Bruin

600

JCR  Tomodachi Topper

Starttijden
We streven ernaar de judoka’s in poules van maximaal 5 deelnemers te plaatsen, zodat ze allemaal 4 wedstrijden kunnen maken. Bij de indeling zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met leeftijd en graduatie (band/slip) en gewicht. De exacte starttijden zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, maar zullen van tevoren kenbaar worden gemaakt.
de start tijd (ligt aan het aantal deelnemers) wordt 1 week van tevoren via een email bekend gemaakt.

Extra prijzen
De judoka’s strijden niet alleen om speciale Tomodachi tegeltjes.
Ze maken ook kans op extra prijzen zoals “de stijlprijs” welke wordt uitgereikt aan de judoka met bijvoorbeeld de mooiste worp of meest creatieve houdgreep, “de sterkste judoka” welke wordt uitgereikt aan de judoka met de meest behaalde punten in het seizoen, en nog andere mogelijk te verdienen prijzen.
Voorwaarde is dat je dan wel behoorlijk regelmatig of aan de gehele  Tomodachi-competitie wedstrijden van het seizoen 2022-2023 deelneemt. 

Inschrijven en kosten
het inschrijven van de Tomodachi tegeltjescompetitie wordt  per keer via je eigen leden account of via de app gedaan. (vergeet niet je gewicht bij de opmerkingen te plaatsen) 
Inschrijfgeld per wedstrijd is € 5.00 p.p. per keer

Onze sponsors