Judobanden systeem

Bent u een judoka, een beginneling of heeft u gewoon interesse in de sport? Dan zou het kunnen zijn dat het bandensysteem nog niet helemaal duidelijk voor u is.

Met de judoband wordt niet alleen je judopak dichtgehouden maar geeft ook de hoe ver je gevorderd bent in de judotechnieken. Dit wil niet zeggen dat je met een hogere band gelijk ook de wedstrijd sport onder de knie hebt, of dat je een meester bent in de zelfverdediging, Maar dat je de techniek kunt laten zien zo als Jigoro Kano dit met judo heeft bedoeld.

Voor elk niveau die u kan bereiken in de sport Judo, wordt er eerst een examen afgelegd. Als u dit examen haalt krijgt u een nieuwe band en komt u een stapje hogerop. Het behalen van een band is hetzelfde als het behalen van een classificatie die de gevorderd heit van de judoka aangeeft. Hoe donkerder de kleur hoe beter de judoka de basis techniek beheerst.

Voor de jeugd tot 12 jaar zit er om ze niet lang te laten wachten op hun volgende graad een slippen systeem tussen zo dat ze om het half jaar wel echt vooruitgang boeken in de judosport,

Natuurlijk streeft iedereen naar de zwarte band. Veel mensen denken ook dat de zwarte band het hoogste niveau is, maar daar stopt het niet. Daarna heeft u nog meer niveaus en kunt u nog verder groeien.

Het is voor de jeugd heel belangrijk om op het halfjaarlijks examen aan hun ouders of andere belangstellende kunnen laten zien hoe goed ze de afgelopen periode hun best hebben gedaan, ze onderscheiden zich zo van degene die nog aan de judosport moet beginnen.

Kijk bij de examen eisen wat ze er verwacht wordt