Judobond

De Judo Bond Nederland (JBN) is een overkoepelende sportbond die de belangen behartigt van ongeveer 43.000 judo-, jiu-jitsu- en aikidoleden. JCR-Judo is net als de meeste andere judoscholen in Nederland aangesloten bij de JBN (Aansluitnummer: D2SM182). Het is belangrijk dat judoka’s lid worden van de Judo Bond Nederland. Graduaties die bij de judo-examens worden behaald, zijn pas officieel erkend wanneer deze bij de Judo Bond Nederland geregistreerd staan. Hiervoor dient u lid te zijn van de JBN. Daarnaast dient een judoka lid te zijn van de Judo Bond Nederland om mee te mogen doen met judowedstrijden buiten de eigen judoschool.

Als sporter van JCR-Judo bent u niet automatisch lid van de JBN. De (ouder van de)sporter dient hiervoor zelf het initiatief te nemen. De kosten voor hetlidmaatschap van de JBN zijn afhankelijk van de leeftijd van de sporter.

Hieronder staan de link naar het district Zuid-Holland, waar JCR-Judo bij hoort.: 

http://www.jbn-zh.nl

met daar onder een link naar de J.B.N Nederland .

http://www.jbn.nl

Na inschrijving ontvangt u van de JBN een judopaspoort en de JBN-Pas. Het judopaspoort dient te samen met de JBN-Pas als bewijs van lidmaatschap van de JBN. Zowel dit paspoort als de JBN-Pas dienen altijd bij de judo-examens en de judotoernooien te worden meegenomen. In het judopaspoort kunnen graduaties en wedstrijdresultaten worden bijgehouden.Na inschrijving ontvangt u van de JBN een judopaspoort en de JBN-Pas. Het judopaspoort dient te samen met de JBN-Pas als bewijs van lidmaatschap van de JBN. Zowel dit paspoort als de JBN-Pas dienen altijd bij de judo-examens en de judotoernooien te worden meegenomen. In het judopaspoort kunnen graduaties en wedstrijdresultaten worden bijgehouden.