Funkey-Judo

De sleutel tot plezier in sporten en bewegen voor de allerjongsten: vanaf 2 jaar

Jeugd judo bij JCR-Judo begint voor de allerjongsten met Funkey judo samen met één ouder. Dit is een perfecte voorbereiding op jeugd judo is het de ideale les voor een goede ontwikkeling van jonge kinderen van 2 tot 4 jaar. De mentale en fysieke vaardigheden die jonge kinderen opdoen in de lessen zullen hun persoonlijke ontwikkeling die jonge kinderen opdoen in de lessen enorm stimuleren. Spelenderwijs leren kinderen bewegen, rollen, rennen, klimmen en klauteren. Maar ook zorgdragen voor elkaar en functioneren in een groep zijn belangrijke vaardigheden waar ze spelenderwijs mee in aanraking komen. Ouders leren verantwoord stoeien met hun kind. De kinderen leren om te luisteren naar instructies en om samenwerken. Doordat de lessen in speelse vorm worden gegeven, sluit het geheel aan op de belevingswereld van het kind.

Wat willen wij?

JCR-Judo heeft zich samen met onze CIOS geschoolde sportleraren gespecialiseerd in judo-gymlessen voor de jongste doelgroep: peuters en kleuters. Plezier in sport en bewegen staat bij ons voorop. Het plezier dat wij hebben in het sporten en bewegen, willen we graag overbrengen op de kinderen. Er is niet veel aanbod voor kinderen in de jonge leeftijd 2 t/m 4 jaar oud, dit terwijl uit onderzoek blijkt dat het juist goed is om op jongen leeftijd al te starten met sporten en bewegen. Kinderen hebben zelf twee keer zoveel beweging nodig als volwassenen! De lessen die wij bieden vinden plaats in een gymzaal in de buurt en laten de kinderen kennis maken met verschillende beleggingsvormen vanuit een judobril gezien. Doordat de docenten veel kennis hebben van de diverse sporten en over de ontwikkeling van het jongste kind, worden de oefeningen op maat aangeboden en kunnen wij ook de ouders iets leren over de oefeningen die wij doen!

Hoe doen wij dat?

Er word lesgegeven op de “JCR Judo sport bewegingsmanier”. Elke les heeft zijn eigen thema en oefeningen kinderen ontwikkelen op een speelse manier hun motoriek, door te rollen, rennen, trekken, duwen, werpen, vallen, klimmen, springen, dansen, mikken en balanceren.

De Funkey-judo lessen laten de kinderen veel bewegen en we dagen kinderen uit om nieuwe dingen te ontdekken! Doordat er ook andere kinderen in de les aanwezig zijn, helpen we de kinderen met het delen van materiaal, op hun beurt wachten en samenwerken. Ook op sociaal gebied zijn onze lessen dus een goede aanvulling. Daarnaast proberen we tijdens de les het positieve te benadrukken en de kinderen groeien en ontwikkelen zich op veel verschilden gebieden

Lidmaatschap Funkey-Judo

Voor de Funkey-judo lessen kunt u zich na de proefles van € 7,50 inschrijven voor een periode van 6 weken de kosten zijn € 60,00 per periode,
Start 2e periode van 6 weken achter elkaar op 30 maart 2019
1e les op 30 maart om 16:00 uur.
2e les op 6 april om 16:00 uur.
3e les op 13 April om 16:00 uur
4e les op 11 mei om 16:00 uur
5e les op 18 mei om 16:00 uur
6e les op 25 mei om 16:00 uur
in haal les op 8 juni om 16:00 uur
3e periode 2019 proefles is op zaterdag 8 juni.

En dan de volgende stap

Als kinderen de vijfjarige leeftijd bereikt hebben kunnen ze jeugdjudo lessen gaan volgen. Jeugdjudo richt zich op kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar en is geschikt voor zowel jongens als meisjes. Iedereen kan aan judo doen. JCR-Judo is al jaren een begrip in de sportwereld. Al sinds 2006 worden er op vele locatie in Barendrecht en Rotterdam judo lessen gegeven onder de vlag van JCR-Judo Wekelijks gaan er ruim 700 kinderen naar een van de lessen bij hun in de buurt.

Onze sponsors