Judo op de Basis school

Wij helpen docenten al 14 jaar bij het creëren van een veilige, fijne sfeer en een pedagogisch klimaat. Omdat wij geloven dat dit de basis vormt om iedere groep ieder kind in zijn of haar kracht te zetten. Wij doen dit door de eeuwenoude filosofie van het judo, ontstaan als onderwijsmethodiek, de school in te brengen. Dit doen we op de judomat. Daarmee leveren wij een significante bijdrage aan de fysieke en sociaal- emotionele ontwikkeling van een kind. Én aan de groepsdynamica van een klas.

Bij JCR-Judo werken wij aan weerbaarheid. Het thema loopt als rode draad door onze judolessen heen. Weerbaarheid is belangrijk omdat het een middel is tegen pesten. Wij leren kinderen stevig in hun schoenen staan, letterlijk en figuurlijk. Je kunt veel praten over weerbaarheid maar wij geloven dat het veel belangrijker is om weerbaarheid te voelen.

“Judo kun je alleen maar leren door het te doen!”

Alle leeftijden

Judo op school is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en alle typen onderwijs. De ervaring leert dat de meerwaarde van judo zich vooral manifesteert binnen het primair en speciaal onderwijs. In het voortgezet en beroepsonderwijs ligt de nadruk vooral op het ontwikkelen van de weerbaarheid.
Voor informatie info@jcrjudo.nl

Onze referenties

Onze sponsors