Paula geeft judo les in India!

jcrjudo.nl

10 februari ben ik met 11 andere leerlingen uit de vierde klas en 2 leraren van het Marnix Gymnasium naar Bangalore in India gevlogen. Hier hebben we een aantal dagen in groepjes workshops op een school voor kinderen uit de sloppenwijken gegeven. We hebben dit project voor de stichting Yuvalok gedaan die onderwijs geeft aan de armste kinderen in en rondom Bangalore. Ook brengen zij elke dag eten naar de scholen zodat de kinderen in ieder geval één goede maaltijd per dag krijgen.

Ik heb samen met 2 andere meiden een sport workshop gegeven en daar hoort natuurlijk judo bij! De kinderen waren erg enthousiast en ze pakten het judo heel snel op. Omdat er geen mat was konden we niet werpen maar ne-waza vonden ze ook al hartstikke leuk. Ik heb ze allerlei houdgrepen en technieken op de grond geleerd. Ook hebben ze een beetje geoefend met randori’s door elkaar proberen om te trekken. Natuurlijk hebben we ook spelletjes gedaan! Naast de judoworkshop hebben we de kinderen verschillende atletiek onderdelen en voetbal geleerd.

India is een prachtig maar heel arm land. Het was dan ook een geweldige ervaring om de kinderen daar les te geven. We hadden een hele leuke groep lieve en vrolijke kinderen! Ik hoop zeker nog een keer terug te gaan en dan misschien nog meer judolessen daar te geven!

Paula van Weijen

jcrjudo.nl

jcrjudo.nl

jcrjudo.nl

jcrjudo.nl

jcrjudo.nl

India febr 2014 164