Regels in en om de dojo

Bij JCR-Judo gelden een aantal huisregels die bijdragen aan een prettige omgeving om in te trainen.

We verwachten dat JCR-leden, ouders, verzorgers, toeschouwers, etc. in en rondom de judozaal de onderstaande regels en afspraken naleven en respecteren.
Deze regels en afspraken zijn noodzakelijk voor het bevorderen van de kwaliteit van de sportles en/of training.


Bezoeker

Iedere bezoeker of lid dient zich aan het begin van de les of training te melden bij de judoleraar of bij zijn/haar plaatsvervanger.


Toeschouwers

Ouders en begeleiders kunnen tijdens de lessen plaatsnemen in het zitgedeelte van de kleedkamers.
Tijdens het laatste kwartier van de eerste judoles van de maand is het toegestaan om te komen kijken bij de judoles. Ouders en begeleiders mogen tijdens dit moment ook mee doen.
Tijdens andere momenten is het dus niet toegestaan om plaats in de zaal of op de tribune te nemen. De judoka’s worden op deze manier minder tot niet afgeleid en de judoleraar of –lerares kan zo beter contact krijgen met de judoka’s.


Lidmaatschap en toegang

Men dient ten alle tijde de aanwijzingen van de judoleraar of -lerares op te volgen. Deze persoon in kwestie mag toegang weigeren aan leden die te laat komen zonder geldige reden.
Bij betalingsachterstand kan de toegang tot de lessen worden geweigerd.
Controleer het rooster van de lessen op de website in verband met roosterwijzigingen of vakanties.
Indien je onverhoopt afwezig bent bij een les of activiteit meld je dan af, of laat je even afmelden bij info@jcrjudo.nl

 

Gebruik van de kleedkamer

Voor meisjes/dames en jongens/heren zijn aparte kleedkamers aanwezig en worden ook in die hoedanigheid gescheiden gebruikt.
Bij kinderen t/m 6 jaar mag er een begeleider of ouder mee de kleedkamer in om te helpen. Sporters v.a. 7 jaar kleden zich zelfstandig om. Begeleiders of ouders van het ander geslacht zijn te allen tijde verboden om in de kleedkamer aanwezig te zijn.
De judoka’s moeten in de kleedkamer wachten totdat de judoleraar of –lerares de judoka’s de zaal inroept. De ouders blijven verantwoordelijk voor judoka’s in de kleedkamer.


Met slippers in de zaal

De judoka’s zijn verplicht om met slippers van de kleedkamer naar de judomat of judozaal (dojo) te lopen.


Verzorging en hygiëne

De judoka moet verzorgde en kort geknipte nagels hebben, zodat hij/zij zichzelf of andere judoka’s niet kan verwonden. Eveneens moeten alle sieraden, vriendschapsbandjes, etc. af. Dit heeft te maken met het voorkomen van verwondingen en dient voor de veiligheid.

Het is niet toegestaan om al gekleed in judo pak naar de judo les/-training te komen. Dit heeft te maken met hygiënische redenen en etiquette.
Dames en meisjes dragen onder hun judo jas een wit, schoon t- shirt. Het judo pak dient iedere les gewassen, en dus schoon, en droog te zijn.


Respect

Van elke judoka wordt verwacht dat hij/zij te allen tijde respect toont naar de leraar. Als de judoleraar aan het woord is, dient er opgelet en geluisterd te worden en is het stil. Mocht een judoka tijdens de les naar het toilet moeten, vraagt hij/zij altijd eerst toestemming aan de leraar.
Binnen de club wordt er uitsluitend Nederlands en/of Engels gesproken.


Veiligheid

Mouwen en/of broekspijpen van het judo pak mogen niet opgerold worden.
Tijdens en na de judo les mag de training/mat alléén verlaten worden met toestemming van de judoleraar.

JCR-Judo behoudt zich het recht voor om huisregels te wijzigen.