JCR Judo doneert judopakken!

Wat begon als een persoonlijke actie van twee judoka’s, werd al snel overgenomen binnen de vereniging JCR Judo. Binnen korte tijd verzamelden onze judoka’s ruim 80 kg aan gebruikte judopakken om te schenken aan een judovereniging in Gianyar (Bali, Indonesië). Het doel van de schenking was om meer Indonesische kinderen kennis te laten maken met Judo. Kinderen die anders nooit de mogelijkheid krijgen om een sport te beoefenen omdat er geen geld voor is.

Afgelopen zomer gingen 5 van onze JCR Judoka’s (afzonderlijk met hun gezin) op vakantie naar Azië. Ze  kwamen er vooraf achter dat ze toevallig op hetzelfde tijdstip op het eiland Bali zouden zijn. Een mooie kans om de eerste 30 kg aan judopakken persoonlijk bij de judovereniging in Gianyar af te leveren.

Zo gingen Lisa, Vera, Esmee, Ilse en Tessa met hun ouders op pad, diep Bali in om de judovereniging te bezoeken. Hierbij werden ze uitgenodigd om mee te trainen en werd er een judo teamwedstrijd georganiseerd. Dit alles in de schitterende dojo die helaas niet meer gebruikt wordt. Deze dojo is ooit op Bali neergezet door een Japanner en speciaal voor onze judoka’s opengesteld voor deze speciale dag. Normaal gesproken trainen de Balinese judoka’s buiten in de openlucht.

De Balinese judomeester was ontzettend blij met de judopakken. We kunnen dan ook terugzien op een onvergetelijke ervaring!

Ondertussen is een volgende lading van 10 kg alweer met een koerier op Bali afgeleverd en zal binnenkort de volgende lading worden verzonden.

In het volgende filmpje laten we een impressie zien van de judo ontmoeting op Bali: