Recreatief en prestatief Judo
Voor alle leeftijden

Veelgestelde vragen

Waar wordt er door JCR Judo les gegeven?

JCR geeft judoles op meerdere locaties, zowel in Barendrecht als in Rotterdam.

In Barendrecht zijn de locaties:

 • Noord sporthal Kruidentuin
 • Nieuweland sporthal Aksent
 • Carnisselande 1 sporthal Waterpoort
 • Carnisselande 2 sporthal Vrijenburgpoort


In Rotterdam zijn de locaties:

 • Nesselande sporthal het Spectrum
 • IJsselmonde gymzaal van de Auris Taalfonteinschool
 • Blijdorp gymzaal aan de Kolkmanstraat
 • Katendrecht gymzaal Walhallalaan
 • Hillegersberg/Schiebroek gymzaal mr. Schats Noord
 • Nieuwe-Westen gymzaal Nozemanstraat

Kijk voor meer info bij locatie/lestijden op onze website.

Ja, je kan een gratis proefles aanvragen via onze website www.jcrjudo.nl onder ‘Meld je aan voor een proefles’. Na het aanvragen nemen we telefonisch contact met je op.

 1. Als je ge√Įnteresseerd bent in het volgen van een judoles en een vaste plek wilt bemachtigen in een bepaald lesuur, begin je met het volgen van een gratis proefles.
 2. Na het bijwonen van de proefles, nemen we contact met je op via de telefoon om verdere details te bespreken.
 3. Indien er vaste plaatsen beschikbaar zijn in het judo uur waarin je de proefles hebt gevolgd, en je besluit om lid te worden, reserveren we deze vaste plek voor jou gedurende één week. Dit betekent dat de plek voor die periode exclusief voor jou wordt vrijgehouden.
 4. Als je besluit om een abonnement af te sluiten en lid te worden van onze judoclub, kun je dit doen via onze website,www jcrjudo.nl. bij lid worden. Op dat moment word je automatisch geregistreerd als een vaste deelnemer, en de gereserveerde plek wordt definitief aan jou toegewezen.

Je kunt op elk moment beginnen met deelname aan de judoles, afhankelijk van de beschikbare plekken in de les. Als je ge√Įnteresseerd bent in de judosport, kun je een proefles aanvragen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Na de proefles zal er telefonisch een gesprek plaatsvinden om te bepalen of je lid wilt worden van onze judoclub. In het geval van jongere judoka’s wordt deze beslissing genomen in samenspraak met hun ouders/verzorgers, wat betekent dat de ouders samen met het kind beslissen of ze zich willen inschrijven bij de judoclub

Als er geen plek beschikbaar is in het gewenste lesuur na je proefles, wordt je na telefonisch contact op de wachtlijst geplaatst. Zodra er plaats is, word je benaderd.

Als je lid bent van onze judoclub, heb je de mogelijkheid om een gemiste les/training in dezelfde week in te halen. Om dit te doen, moet je de volgende stappen volgen

 1. Ga naar je persoonlijke ledenaccount.
 2. Meld je af voor je reguliere les/training op het daarvoor geplande tijdstip.
 3. Kies een vervangende les/training uit die beschikbaar is voor jouw leeftijdsgroep op een andere locatie of op een andere dag.
 4. Meld je aan voor deze vervangende les/training.

Dit proces stelt je in staat om lessen/trainingen die je hebt gemist in te halen en ervoor te zorgen dat je de trainingen volgt die je nodig hebt.

Ja, elke afdeling heeft zijn eigen vaste judoleraar. Bij de wedstrijdgroep wordt dit gedaan met een team van coaches en begeleiders.

Tijdens schoolvakanties en op christelijke of nationale feestdagen worden er geen reguliere lessen gegeven. Indien je een les hebt gemist tijdens de christelijke of nationale feestdagen bestaat de mogelijkheid om deze in te halen in de week van de desbetreffende feestdag, op een alternatieve locatie. We communiceren informatie met betrekking tot de vakantieperiodes op onze website.

In de judoles zijn er 24 gereserveerde vaste plaatsen per les beschikbaar.

JCR heeft verschillende judogroepen, waaronder groepen voor leeftijd

 1. onder de 7 jaar.
 2. onder de 9 jaar.
 3. onder de 12 jaar.
 4. onder de 16 jaar.
 5. senioren (16 jaar en ouder)

De wedstrijdgroepen

 1. onder de 16 jaar 
 2. oudere leden.

Voor informatie over les/trainingstijden kun je de website raadplegen.

“In dit systeem worden de deelnemers aan judolessen verdeeld in verschillende groepen op basis van twee belangrijke criteria: leeftijd en ervaring. De beslissing over in welke groep een judoka wordt geplaatst, ligt in handen van de judoleraar in samen werking van de ouders, de judoleraar overweegt de leeftijd en ervaring van een deelnemer en zoekt dan naar een passende groep waarin die persoon kan worden geplaatst, rekening houdend met de beschikbare ruimte in die groep.”

Voor de recreatie judoka’s.

 1. Ouder en kind judo.
 2. Judo Techniek trainingen.
 3. Rond januari/februari een slip- en banden (Kyu graad) examens
 4. Rond juni/juli een slip- en banden (Kyu graad) examens
 5. Ieder tweede zondag van de maand ‚Äúde Tomodachi‚ÄĚ competitie.
 6. Wintertoernooi voor de Judoka’s vanaf 4 jaar.
 7. Nieuwjaartoernooi voor de Judoka’s vanaf 7 jaar. 
 8. JCR Judofestival voor ieder lid van JCR.
 9. Clubkampioenschap voor iedere judoka van JCR.

Voor de wedstrijdjudoka:

 1. Extra wedstrijd trainingen
 2. Meedoen aan wedstrijden in binnen- en buitenland.
 3. Begeleiding naar JBN wedstrijden in binnen-buitenland
 4. Trainingsstage in binnen- en buitenland.

Bij JCR is werken met kinderen een integraal onderdeel van onze activiteiten. We hechten grote waarde aan het cre√ęren van een veilige omgeving en daarom hanteren we strenge normen op het gebied van zorg en veiligheid. Om deze veiligheid te waarborgen, vereisen we van al onze medewerkers en vrijwilligers die met kinderen werken dat zij elke twee jaar een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overleggen.

De VOG is een officieel document dat wordt afgegeven door de rijksoverheid en wordt verplicht gesteld door zowel het NOC-NSF als de Judo Bond Nederland voor iedereen die met kinderen werkt. Deze maatregel is een essentieel onderdeel van onze toewijding aan de bescherming van kinderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd.

De judoleraren zijn telefonisch bereikbaar op vrijdag van 12:00 tot 13:30, behalve tijdens vakanties,
op het nummer 06-28 64 03 77.
Je kan ook e-mailen naar de desbetreffende judoleraar.
Judoleraar Mario is het emailadres judoleraar@jcrjudo.nl beschikbaar.
Judoleraar Dyon is het e-mailadres  jcrnr1@jcrjudo.nl beschikbaar.
Judolerares Savina is het e-mailadres jcrnr2@jcrjudo.nl beschikbaar.
Heb je vragen voor de ledenadministratie stuur dan een mail naar: ledenadministratie@Jcrjudo.nl, vergeet hier niet bij communicatie je lidnummer, roep- en achternaam te vermelden.

Als je vraag hier niet bij worden vermeld kan je een e-mail sturen naar info@jcrjudo.nl. Buiten de school vakanties om wordt je e-mail binnen 2 werkdagen beantwoord.

Als judoka draag je judokleding op de judomat, bestaande uit een witte judobroek, een witte judo-jas en een judoband. Meisjes dragen onder het judopak een wit T-shirt.

Je kunt via de clubshop op de website een judopak bestellen, dat binnen 5 werkdagen naar je huisadres wordt verzonden.

Je kunt je lidmaatschap be√ęindigen via het mutatieformulier op de website: https://jcrjudo.nl/mutatieformulier/

 • Ja, JCR is door Judo Bond Nederland erkend met een keurmerk. Dit wil zeggen dat JCR aan alle voorwaarde voldoet die NOC-NSF en Judo Bond Nederland stellen aan een erkende sportclub.¬†

De Judo Bond Nederland (JBN) is een door NOC*NSF landelijk erkende sportbond. De JBN regelt, organiseert, bestuurt en ondersteunt de judo-, jiujitsu- en aikidosport in Nederland. Naast erkende opleidingen, verzorgt de JBN onder andere toernooien, trainingen, stages en overige activiteiten.

Door lid te worden van de JBN wordt ook je judograad erkend en kan je meedoen aan een dan-examen (zwarte band examen) en Nederlandse kampioenschappen tot aan de olympische spelen toe.

JBN verzorgt informatieverstrekking en ondersteuning van verenigingen, sportscholen en individuele leden. Leden van de JBN zijn onder andere verzekerd (secundaire aansprakelijkheidsverzekering en aanvullende ongevallenverzekering), krijgen een judopaspoort, kunnen een erkend dan-examens doen en deelnemen aan JBN toernooien.

Onze sponsors