Recreatief en prestatief Judo
Voor alle leeftijden

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Wij helpen je graag! info@jcrjudo.nl

 Is het mogelijk om te komen kijken naar een training?

Je bent altijd van harte welkom om te komen kijken naar een training maar wij vinden het nog veel leuker als je meedoet. schrijf je dan wel in voor een proefles( uitleg staat op deze pagina)
Wij beschikken over judopakken in alle maten en daar kun je gratis gebruik van maken. Als er geen judopak te leen is, kun je het beste een trainingsbroek en T-shirt aantrekken. Een proefles is zonder verplichtingen dus je kunt altijd een keer mee doen.

Kunnen ouders bij de les komen kijken?

Om ervoor te zorgen dat alle judoka’s zich volledig kunnen concentreren op hun lessen, vragen we ouders en begeleiders om tijdens de lessen plaats te nemen in het zitgedeelte van de kleedkamers of in de kantine indien aanwezig. Dit zorgt ervoor dat de instructie van de judoleraar of -lerares niet wordt belemmerd en de judoka’s niet worden afgeleid.
hier om is het niet toegestaan dat ouders verzorgers  na de proeflesperiode komen kijken bij de judolessen.
We begrijpen dat ouders en begeleiders betrokken willen zijn bij de activiteiten van hun kinderen. Daarom willen we graag de gelegenheid bieden om tijdens het laatste kwartier van de eerste judoles van de maand te komen kijken en zelfs mee te doen! Dit is een geweldige kans voor ouders om te zien wat hun kinderen leren en om zelf actief deel te nemen aan de activiteit.
Als u vragen heeft over deze regels, neem dan gerust contact op met onze judoleraar of -lerares. Wij waarderen uw begrip en medewerking om een veilige en positieve leeromgeving te creëren voor alle judoka’s.

In welke groep word ik ingedeeld als ik lid word?

De groep waarin jij (of uw zoon/dochter) wordt ingedeeld hangt af van de leeftijd en grootte/gewicht. De judoleraar bepaalt in welke groep iemand wordt ingedeeld. Moet er in deze groep nog ruimte zijn voor nieuwe leden.

Hoeveel kinderen zitter er in een les?

In de judo les zijn er 24 gereserveerde plaatsen beschikbaar.

Hoe kan ik op de wachtlijst?

Stuur even een email naar ledenadministratie@jcrjudo.nl en je word op de wachtlijst gezet.
Zodra er plekje vrijkomt krijg je een bericht om in dit lesuur te komen sporten.

Heeft elke afdeling een eigen judoleraar?

Ja, iedere afdeling heeft zijn eigen judoleraar die verantwoordelijk is voor de judoles. Bij de wedstrijdstrijdgroep wordt dit met een team van coaches en begeleiders gedaan.

Hoe kan ik lid worden?

Aanmelden kan via onze website bij lid worden.

Kan ik en proefles volgen?

Het is mogelijk om één keer een proefles te volgen.
Deze kunt u aanvragen op onze website bij meld je aan voor een proefles. Als je hier na besluit geen lid te worden zijn er geen verdere kosten aan verbonden.
Bij aanvraag voor een proefles voor een lesuur dat vol zit, stuur dan een email naar ledenadministratie@jcrjudo.nl met een verzoek tot plaatsing op de wachtlijst voor dit lesuur. 
Zodra er plekje vrijkomt krijg je een bericht om in dit lesuur te komen sporten.

Kan ik mijn les inhalen als ik ziek ben of een keer niet kan?

Ja dat kan, in dezelfde week als dat je niet kan komen op de les.
Dit kan bij al onze afdelingen zolang er plek is in de les. Je moet de les wel zelf reserveren via je ledenpagina.
Bij aanvraag voor een inhaal les voor een lesuur dat vol zit, stuur dan een email naar ledenadministratie@jcrjudo.nl en wij zullen dan kijken of er evt. mensen uitgevallen zijn. 

Hoe kan ik me lidmaatschap beëindigen?

lidmaatschap beëindigen gaat via de volgende link:https://jcrjudo.nl/mutatieformulier/ 

Hoe kan ik lid worden van de judobond?

Als judoka van JCR-Judo wordt je niet automatisch lid van JBN. Je moet hiervoor zelf het initiatief nemen. De jaarlijkse kosten voor het lidmaatschap is afhankelijk van je leeftijd. Als nieuw lid betaal je altijd eenmalig inschrijfkosten. Het is wel van belang dat je als judoka lid wordt van de Judo Bond Nederland. Graduaties die bij de judo examens worden behaald, zijn pas officieel erkend wanneer deze bij de bond geregistreerd staan. Daarnaast moet je lid zijn om mee te mogen doen met judowedstrijden buiten je eigen judoclub. Om lid te worden kijk op www.jbn.nl  

Gaan de judo Lessen door in de schoolvakanties

  • Er zijn geen normale lessen vanaf de eerste maandag tot en met de laatste zaterdag van de schoolvakantie..
  • Bij christelijk of nationale feestdagen als Pasen, koningsdag etc.
  • Op deze feestdagen zijn er geen lessen, je kan je les inhalen in de week van de feestdag op een van onze andere locaties.
  • Vakanties worden altijd op de website gecommuniceerd.
WEDSTRIJDJUDO

Ik zit op judo bij een andere vereniging, kan ik een keer mee komen trainen met de wedstrijdgroep?

Je kunt altijd een keer mee trainen. Als je daarna besluit dat je aan onze wedstrijdgroep wil deelnemen dan kan dat. Je kunt gewoon lid blijven van je eigen judo club en bij ons speciaal lid worden van de wedstrijdgroep. Je kunt dan mee doen met onze wedstrijdtrainingen en gebruik maken van onze begeleiding.

Waar worden de wedstrijdtrainingen gegeven?

Waar de wedstrijdtrainingen gegeven worden kunt u zie onder “Locatie en lestijden

OVERIGE VRAGEN

Welke verzekeringen heb ik via Judo Bond Nederland?

De Judo Bond Nederland heeft voor alle aangesloten leden een secundaire aansprakelijkheidsverzekering, de zogenoemde Aansprakelijkheid Verzekering Bedrijven (AVB). Dat betekent dat JBN leden die op een of andere wijze deelnemen of betrokken zijn bij JBN-activiteiten tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd zijn, aanvullend op de eigen WA-verzekering. JBN-activiteiten zijn alle door de JBN goedgekeurde en geagendeerde activiteiten zoals vermeld in kalenders (wedstrijden, opleidingen e.d.) of uitgeschreven door (district)besturen, commissies, aangestelde werkgroepen ect. Vrijwillige medewerkers en betaalde werknemers, die werkzaam zijn voor de goedgekeurde en geagendeerde JBN-activiteiten (scheidsrechters, opleiders e.a.) of activiteiten waaraan de JBN deelneemt (bijv. scheidsrechters) vallen ook onder de AVB. In vereniging- of sportschoolverband uitgevoerde activiteiten zoals trainingen, onderlinge wedstrijden, clinics, kampen e.d. vallen niet onder de AVB.

Onze sponsors