Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Wij helpen je graag! Ledenadministratie@allroundweb.nl

 Is het mogelijk om te komen kijken naar een training?

Je bent altijd van harte welkom om te komen kijken naar een training maar wij vinden het nog veel leuker als je meedoet. Wij beschikken over judopakken in alle maten en daar kun je gratis gebruik van maken. Als er geen judopak te leen is, kun je het beste een trainingsbroek en T-shirt aantrekken. Een proefles is zonder verplichtingen dus je kunt altijd een keer mee doen.

Kunnen ouders bij de les komen kijken?

Het is niet toegestaan voor ouders en begeleiders om in de zaal of op de tribune te gaan zitten. Ouders en begeleiders kunnen tijdens de lessen plaatsnemen in het zitgedeelte van de kleedkamers of in de kantine indien aanwezig. De judoka’s worden zo niet afgeleid en de judoleraar of –lerares kan zo beter contact krijgen met de judoka’s. Tijdens het laatste kwartier van de eerste judoles van de maand is het toegestaan om te komen kijken bij de judoles. Ouders/begeleiders kunnen dan zelfs mee doen!!

In welke groep word ik ingedeeld als ik lid word?

De groep waarin jij (of uw zoon/dochter) wordt ingedeeld hangt af van de leeftijd en grootte/gewicht. De judoleraar bepaalt in welke groep iemand wordt ingedeeld. Moet er in deze groep nog ruimte zijn voor nieuwe leden.

Hoe kan ik op de wachtlijst?

Stuur even een email naar ledenadministratie@jcrjudo.nl en je word op de wachtlijst gezet.

Heeft elke afdeling een eigen judoleraar?

Ja, iedere afdeling heeft zijn eigen judoleraar die verantwoordelijk is voor de judoles. Bij de wedstrijdstrijdgroep wordt dit met een team van coaches en begeleiders gedaan.

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden kan schriftelijk via een aanmeldformulier. Dit formulier kun je downloaden (zie onder Locatie en lestijden) of bij de trainer of leraar op de les te verkrijgen. Het is mogelijk om twee keer een proefles mee te trainen. Als je hier na besluit geen lid te worden zijn er geen verdere kosten aan verbonden.

Hoe kan ik me uitschrijven?

Uitschrijven kan alleen schriftelijk door een email te sturen naar de ledenadministratie@jcrjudo.nl.

Hoe kan ik lid worden van de judobond?

Als judoka van JCR-Judo wordt je niet automatisch lid van JBN. Je moet hiervoor zelf het initiatief nemen. De jaarlijkse kosten voor het lidmaatschap is afhankelijk van je leeftijd. Als nieuw lid betaal je altijd eenmalig inschrijfkosten. Het is wel van belang dat je als judoka lid wordt van de Judo Bond Nederland. Graduaties die bij de judo examens worden behaald, zijn pas officieel erkend wanneer deze bij de bond geregistreerd staan. Daarnaast moet je lid zijn om mee te mogen doen met judowedstrijden buiten je eigen judoclub. Om lid te worden kijk op www.jbn.nl  

WEDSTRIJDJUDO

Ik zit op judo bij een andere vereniging, kan ik een keer mee komen trainen met de wedstrijdgroep?

Je kunt altijd een keer mee trainen. Als je daarna besluit dat je aan onze wedstrijdgroep wil deelnemen dan kan dat. Je kunt gewoon lid blijven van je eigen judo club en bij ons speciaal lid worden van de wedstrijdgroep. Je kunt dan mee doen met onze wedstrijdtrainingen en gebruik maken van onze begeleiding.

Waar worden de wedstrijdtrainingen gegeven?

De wedstrijdtrainingen worden gegeven in de Sporthal van de Auris Taalfontein school (zie onder “Locatie en lestijden).De ingang van de dojo (de trainingszaal) is via de Noorder Kerkedijk.  

Gaan de judo Lessen door in de schoolvakanties

  • Er zijn geen normale lessen vanaf de eerste maandag tot en met de laatste zaterdag van de vakantie.
  • In Rotterdam IJsselmonde is er een aangepast lesrooster op woensdag.
  • Bij christelijk of nationale feestdagen als Pasen, koningsdag etc.
  • Op deze feestdagen zijn er geen lessen, je kan je les inhalen in de week van de feestdag op een van onze andere locaties.
  • Vakanties worden altijd op de website gecommuniceerd.

OVERIGE VRAGEN

Welke verzekeringen heb ik via Judo Bond Nederland?

De Judo Bond Nederland heeft voor alle aangesloten leden een secundaire aansprakelijkheidsverzekering, de zogenoemde Aansprakelijkheid Verzekering Bedrijven (AVB). Dat betekent dat JBN leden die op een of andere wijze deelnemen of betrokken zijn bij JBN-activiteiten tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd zijn, aanvullend op de eigen WA-verzekering. JBN-activiteiten zijn alle door de JBN goedgekeurde en geagendeerde activiteiten zoals vermeld in kalenders (wedstrijden, opleidingen e.d.) of uitgeschreven door (district)besturen, commissies, aangestelde werkgroepen ect. Vrijwillige medewerkers en betaalde werknemers, die werkzaam zijn voor de goedgekeurde en geagendeerde JBN-activiteiten (scheidsrechters, opleiders e.a.) of activiteiten waaraan de JBN deelneemt (bijv. scheidsrechters) vallen ook onder de AVB. In vereniging- of sportschoolverband uitgevoerde activiteiten zoals trainingen, onderlinge wedstrijden, clinics, kampen e.d. vallen niet onder de AVB.

Onze sponsors