Recreatief en prestatief Judo
Voor alle leeftijden

Judo volwassenen

JCR is bij de Judo Bond Nederland aangesloten en heeft hier het keurmerk van, voldoet aan al strenge eisen die het NOC-NSF en de judo bond stelt bij het les en training geven.

Judo voor volwassenen kan zowel recreatief als competitief zijn. JCR heeft voor deze diverse doelen speciale training georganiseerd. De focus kan variëren, afhankelijk van de doelen van de deelnemers, zoals zelfverdediging, fysieke fitheid, technische vaardigheden, op de vrijdag in Hillegersberg en woensdag in IJsselmonde of op Maandag in Blijdorp en vrijdag in IJsselmonde op wedstrijdjudo. Maar vooral bij iedere training gewoon plezier hebben en sociale interactie.

Volwassenen hebben veel dingen aan hun hoofd. Werk, school, familie, gezondheid, het gaat maar door. Judo reikt zich fantastisch voor deze doelgroep. Een veilige, blessurevrije manier om je lichaam en geest fit te houden.

Judo is een sport waarbij je op elke leeftijd in kan stappen. Je wordt stapsgewijs begeleid in valbreken, werptechnieken en controletechnieken. De grote groep bestaat uit beginners en gevorderden, dames en heren. Samen helpen wij elkaar naar de volgende band.

Volwassenen doen net als iedereen een examen voor iedere kyu graad bij de club en de dan graden (zwarte band enz.) bij de Judo Bond. Een bevestiging van je bekwaamheid met als doel altijd blijven leren. Er is geen einddoel. Zelfs na de zwarte band blijf je leren.

Voordelen voor de volwassen judoka:

  • Je krijgt een betere conditie, je voelt je fit
  • Je krijgt meer kracht, minder lichamelijke ongemakken
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen en je wordt weerbaarder
  • Je leert valbreken
  • Ben je er een paar jaar tussenuit geweest, kan je weer met een gerust hart beginnen waar je toen gebleven was.
  • Je maakt deel uit van een grote groep vrienden, welkom in de JCR familie
  • Je wordt een doorzetter, die zwarte band is voor iedereen mogelijk
  • Judo staat goed op je CV, je kan vallen, opstaan en doorgaan

De judo lessen duren 60 minuten. Binnen elke les zit een vaste structuur. We beginnen de les met een rei (judogroet). We spreken hiermee af dat wij goed ons best zullen doen, elkaar helpen en elkaar geen pijn doen deze les. Vervolgens start de warming-up waar basiselementen naar voren komen. Bij JCR zijn we van mening dat elke judoka de basisbewegingen eerst onder de knie moet krijgen voordat we naar sport specifieke oefeningen gaan. Binnen de specifieke warming-up werken we actief naar de kern.

Elke kern bestaat uit een onderdeel van het thema van de week. Deze lessen zijn gedurende de week voor deze doelgroep nagenoeg hetzelfde met kleine verschillen. Mocht je een les missen, dan kan je deze dezelfde week nog inhalen en geen lesstof missen.

Na de kern volgt Randori. Een vorm waarbij je jouw aangeleerde technieken gaat testen met uitdagingen. Ontlading na een hardwerkende en geconcentreerde les is hartstikke belangrijk.

Ook leert deze doelgroep Kata: een vaste vorm van technieken die jou helpen judo beter te begrijpen. Verder bevat de les eigen vaardigheid. Omdat de niveaus uit elkaar liggen, krijg je de gelegenheid om onder begeleiding verder te trainen op jouw niveau. Zo kan iedereen stappen maken voor zijn volgende band (KYU of dan Graad)

Onze sponsors