Recreatief en prestatief Judo
Voor alle leeftijden

Judo

waarom kan je op judo gaan als een gevecht sport

De keuze voor judo als gevechtssport hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke behoeften en doelen van het kind, evenals persoonlijke voorkeuren. Vechtsporten hebben hun eigen unieke voordelen en kenmerken. Hier zijn enkele redenen waarom ouders kunnen overwegen om hun kind op judo te laten gaan als vechtsport:

 1. Veiligheid en blessurepreventie:
  Judo staat erom bekend dat het een relatief veilige vechtsport is, omdat het zich vooral richt op worpen en grondtechnieken. Bij judo hebt je minder kans op blessures.
 2. Focus op discipline en respect:
  Judo heeft een sterke nadruk op discipline, respect en beleefdheid. Het wordt vaak beschouwd als een sport die niet alleen fysieke vaardigheden ontwikkelt, maar ook de mentale en sociale aspecten bevordert.
 3. Techniek en strategie:
  Judo legt de nadruk op het gebruik van techniek en strategie om een tegenstander te verslaan. Dit kan gunstig zijn voor de judoka die niet alleen hun fysieke kracht willen ontwikkelen, maar ook hun denkvermogen en strategisch inzicht.
 4. Olympische erkenning:
  Judo is een Olympische sport en heeft wereldwijd een sterke organisatie. Het is een feit dat judo een erkende sport is met gestandaardiseerde regels en competities, dit kan een belangrijke factor zijn bij het kiezen voor deze erkende sport.
 5. Judotechnieken en zelfverdediging:
  Judo omvat uitgebreide technieken zowel staan als op de grond, wat nuttig kan zijn voor zelfverdedigingssituaties. Judoka’s leren hoe ze zichzelf kunnen beschermen als ze in een onveilige situatie verkeren wat een belangrijk aspect is in persoonlijke veiligheid.
 6. NOC-NSF
  Alle judolessen bij JCR worden gegeven door vakbekwame JBN. Judoleraren of CIOS geschoolde sportleraren. Deze opleidingen zijn erkend door NOC-NSF.

Het is niet belangrijk om beter te zijn dan een ander,
                                                                                                     het is belangrijk om beter te zijn dan gisteren.

klik op een foto voor meer info

Onze sponsors