Recreatief en prestatief Judo
Voor alle leeftijden

Judo onder de 16 jaar

JCR is bij de Judo Bond Nederland aangesloten en heeft hier het keurmerk van, voldoet aan al strenge eisen die het NOC-NSF en de judo bond stelt bij het les en training geven.

De tienerleeftijd, In deze groep worden de judoka’s vaak uitgedaagd met meer geavanceerde technieken, tactieken en fysieke training. Er is meestal meer aandacht voor competitieve aspecten van judo, maar ook voor het behouden van een positieve en respectvolle houding.

Worden nieuwe dingen belangrijk. Een leuke sociale groep, veranderend lichaam en je wordt zelfstandiger. JCR speelt hierop in. De judoka’s binnen deze groepen zijn vrienden van elkaar geworden. Er wordt hard getraind maar er is altijd tijd voor een lolletje. Plezier staat op nummer één.

Het veranderde lichaam kan de judoka in de weg zitten. Wij proberen te helpen met krachtsoefeningen, lenigheid-training en coördinatie-oefeningen. De snelle groeispurt kan namelijk voor wat disbalans zorgen. Ook proberen we de lessen zo veilig mogelijk te houden. We behandelen elkaar met respect op de judomat en erbuiten. Judo is voor iedereen.

Judoka’s die in de tienerjaren de sport beoefenen:

  • Hebben meer zelfvertrouwen
  • Kunnen en durven voor zichzelf op te komen
  • Durven op te komen voor anderen
  • Hebben een betere concentratie
  • Beheersen de emoties beter
  • Worden vaardiger in judotechnieken
  • Krijgen de eerste kans op een zwarte band examen
  • Worden sterker en hebben een betere conditie

De judolessen duren 60 minuten. Binnen elke les zit een vaste structuur. Dit zorgt voor duidelijkheid en hierdoor kunnen zelfs de meest “drukke’ kinderen rust vinden binnen de les. Kinderen met autisme, ADD en ADHD floreren binnen het judo dankzij deze structuur.

We beginnen de les met een rei (judogroet). We spreken hiermee af dat wij goed ons best zullen doen, elkaar helpen en elkaar geen pijn doen deze les. Vervolgens start de warming-up waar basiselementen naar voren komen. Bij JCR zijn we van mening dat elke judoka de basisbewegingen eerst onder de knie moet krijgen voordat we naar sport specifieke oefeningen gaan. Binnen de specifieke warming-up werken we actief naar de kern.

Elke kern bestaat uit een onderdeel van het thema van de week. Deze lessen zijn gedurende de week voor deze doelgroep nagenoeg hetzelfde met kleine verschillen. Mocht je een les missen, dan kan je deze dezelfde week nog inhalen en geen lesstof missen.

Na de kern volgt randori. Een vorm waarbij je jouw aangeleerde technieken gaat testen met uitdagingen. Ontlading na een hardwerkende en geconcentreerde les is hartstikke belangrijk.

 

Onze sponsors