Recreatief en prestatief Judo
Voor alle leeftijden

Judo onder de 8 jaar

JCR is bij de Judo Bond Nederland aangesloten en heeft hier het keurmerk van, voldoet aan al strenge eisen die het NOC-NSF  en de judo bond stelt bij het les en training geven.

Tussen de leeftijd 4 en 7 jaar komen de meeste kinderen in aanraking met sport.

In deze groep ligt de nadruk voornamelijk op het ontwikkelen van basisbewegingen, coördinatie, evenwicht en spelenderwijs kennismaken met de beginselen van judo.

 Om kinderen een sterke basis te geven en plezier te krijgen in sporten, heeft JCR een aangepast lesprogramma ontwikkeld voor deze leeftijdsgroep.

Gedurende de les van 45 minuten maken de kinderen kennis met judo. De methodieken zijn aangepast aan de fantasierijke belevingswereld van het kind. Zo ben je de ene keer Tarzan uit jungle book en de andere keer een parkeerautomaat die de meeste gekke avonturen beleeft. De technieken die de kinderen voor het eerst leren zijn in 100 stukjes gehakt met elk een eigen verhaal. Zo blijft elke les uniek en een feest voor het kind.

Kinderen in deze leeftijdsgroep worden vanaf het begin begeleid. De eerste keer sporten kan enige spanning met zich meebrengen. We kijken naar het kind en zoeken naar hetgeen wat hij of zij nodig heeft. Zo kan het zijn dat het ene kind het paar lessen aan de kant kijkt, en het andere kind een beer (knuffel) aan de zijkant zet zodat zij vrij kan bewegen.

Onze kracht zit in het positief benaderen. Niks moet, we stimuleren durf. Het kind gaat leren om alleen zonder zijn ouder(s) te sporten. Dit is niet niks. We complimenteren de kleinste progressie en steunen het kind als hij het moeilijk heeft.

Uit ervaring blijkt dat kinderen die gestart zijn met judo op jonge leeftijd:

  • Meer zelfvertrouwen hebben
  • Durven alleen te sporten
  • Kunnen valbreken
  • Tegen een stootje kunnen
  • Om kunnen gaan met emoties van andere kinderen
  • Kunnen samenwerken en anderen helpen
  • Kunnen omgaan met sterke emoties

Judo is dé sport voor elk kind om mee te starten.

Onze sponsors