Jeugdsportfonds

Te weinig geld voor Judoles !!!

Je kind wil graag sporten. Is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! We betalen voor kinderen en jongeren de lidmaatschap. 

Zo kan je kind meedoen!

Je kunt zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener, vrijwilliger van de Stichting Leergeld of het sociaal wijkteam. Als de aanvraag ingediend is, kan het kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. De lidmaatschap verplichting wordt direct betaald aan de club waar het kind op les gaat. De spelregels over de hoogte van de bijdrage of de leeftijd van het kind kunnen per fonds / gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels op de websitepagina van het fonds bij jou in de buurt.

Hoe werkt het?

Stap 1:
Vraag aan de juf of meester op school, de buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, vrijwilliger van de Stichting Leergeld of bij het sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor je kan doen.
Stap 2:
De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag. Dat gaat heel gemakkelijk online.
Stap 3:
De intermediair hoort meestal binnen een week of drie of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en laat dat weten.
Stap 4:
Als de aanvraag goedgekeurd is, kun je je kind in laten schrijven bij de judoclub, bij de afdeling waar je kind op les wil. Het inschrijfgeld is € 25,00  plus een maand lidmaatschap € 21,00 dit wordt direct bij de inschrijving voldaan.
Jeugdsportfond betaald het lidmaatschap direct aan de judoclub. Je ontvangt zelf geen geld.

Een aanvraag doen?
Download hier de ouderkaart, vul in en neem hem mee naar de intermediair.

Vragen?
Als er een Jeugdfonds Sport & Cultuur in je gemeente is, kan de coördinator je verder helpen! Je vindt de contactgegevens op de websitepagina van het fonds in je gemeente. Ga naar de homepage en typ bij ‘Zoek een fonds bij jou in de buurt’ je postcode of gemeente in.

Onze sponsors