Thuringen cup Duitsland

Afgelopen zaterdag hebben Giulia de Kreuk en Roxanne van Ruiten deelgenomen aan de Thüringer Cup in Duitsland samen met coach Mario Nooitgedagt. Een Internationaal toernooi met 600 deelnemers(alleen dames) uit 16 verschillende landen waaronder Brazilië, Japan en Canada.

Vrijdagochtend zijn we in de auto gestapt zodat we op tijd voor de weging van vrijdagavond aanwezig waren. Voor veel judoka’s altijd een spannend moment. Voor beide judoka’s was de weging in orde, zodat we daarna richting het hotel konden. In de avond hebben we gezellig samen gegeten en zijn de judoka’s vroeg naar bed gegaan.

Zaterdagochtend moesten we al vroeg op, omdat we om  6:45 moesten ontbijten. We zijn daarna naar de Sporthal gegaan voor de warming up. Het toernooi begon om 8:15 met een openingsceremonie en de wedstrijden begonnen om 8:30.  Zowel Giulia als Roxanne waren de eerste ronde uitgeloot(Poule van 52).

Uiteindelijk na lang wachten was Giulia aan de beurt. Ze mocht beginnen tegen een Duitse. Het werd een lang gevecht waarbij Giulia helaas na 2 minuten in de Golden Score verloor. Jammer, maar ze heeft wel heel goed judo laten zien. Doordat de tegenstander van Giulia de halve finale niet haalde, was dit haar enige partij.

Vlak daarna was Roxanne aan de beurt, zij moest ook tegen een Duitse. Roxanne won deze partij met mooi judo. De tweede wedstrijd van Roxanne ging gelijk op tegen de nummer 2 van Duitsland. Ook dit was een lang gevecht.  Helaas verloor ze deze partij in de Golden Score. Haar tegenstander haalde de halve finale niet, waardoor ronde 3 het eindstation was voor Roxanne

Giulia en Roxanne hebben alle twee goed judo laten zien en internationale ervaring opgedaan. Dat smaakt naar meer! Coach Mario was terecht trots op de meiden.