Recreatief en prestatief Judo
Voor alle leeftijden

De wedstrijd groep

De wedstrijd groep

De wedstrijdgroep van JCR bestaat uit judoka’s vanaf 7 jaar t/m senioren.
De eerste stap in het opleidingstraject van wedstrijd judoka is regelmatig deelnemen aan de wedstrijdgroep onder de 16 jaar

Ben je minimaal 7 jaar en vindt het leuk om aan judowedstrijden mee te doen en meer te trainen. Dan wordt je lid van de wedstrijdgroep en traint extra met de wedstrijd groep mee, waar de basisvaardigheden die je nodig hebt als wedstrijd judoka aangeleerd worden. Doormiddel van het MOJ van de judobond Nederland. 

Selectietraining onder de 12 jaar
Hiervoor word je geselecteerd uit de wedstrijdgroep van JCR om ons te vertegenwoordigen bij de jeugdteam kampioenschappen van zuid Holland en wedstrijden in het buitenland. In ons judo team streven we naar een omgeving van gezamenlijke groei, prestatie en plezier. De onderstaande regels vormen de fundamenten van ons selectieprogramma en dragen bij aan een solide judo team:

  1. Train minstens 2 keer per week: Voor het verbeteren van je judo vaardigheden en het versterken van de teamband, is regelmatige deelname aan judo trainingen van cruciaal belang. Consistentie is essentieel voor de individuele en teamontwikkeling.
  2. Doe mee aan onze tomodachi competitie. We stimuleren onze selectieleden om deel te nemen aan onze tomodachi competitie. Dit bevordert waardevolle wedstrijdervaring en draagt bij aan de teamspirit en groei als judoka.
  3. Train zo vaak mogelijk: Extra trainingsuren maken het verschil. Als je de mogelijkheid hebt, moedigen we je aan om vaker te trainen en zo je judo vaardigheden te perfectioneren.
  4. Toon inzet bij trainingen en wedstrijden: Maximale inzet is een kernprincipe van judo. We verwachten dat je altijd je uiterste best doet, zowel tijdens trainingen als bij wedstrijden. Dit is de sleutel tot persoonlijke groei en teamsucces.
  5. Toon respect: Respect is van essentieel belang in judo. Toon respect voor medejudoka’s, coaches, en de scheidsrechters. Een sfeer van respect draagt bij aan een positieve trainingsomgeving.
  6. Ondersteun clubgenoten: Als hecht team staan we samen sterk. Moedig je clubgenoten aan bij toernooien, help elkaar voor te bereiden en deel in elkaars succes. “Samen vormen we de kracht achter prestaties; één team, één doel, elkaars fundament.”

In onze selectie draait het om toewijding, discipline, plezier en samenhorigheid. Deze regels weerspiegelen onze toewijding aan het helpen ontwikkelen van sterke, respectvolle judoka’s en het opbouwen van een teamspirit waarin we gezamenlijk groeien. We kijken uit naar je deelname en bijdrage aan ons fantastische judoteam!

Onze sponsors