Recreatief en prestatief Judo
Voor alle leeftijden

Vijfde en zevende plaats voor JCR judoka’s op Nederlands kampioenschap judo onder 18

Den Haag, 17 februari 2024 – Het Nederlands Kampioenschap Judo voor judoka’s onder de 18 vond vandaag plaats in Den Haag, waar JCR met vier judoka’s deelnam aan dit prestigieuze evenement.

Luka Groenewegen van de Weijden vertegenwoordigde JCR met verve en veroverde een indrukwekkende vijfde plaats van Nederland. Hij wist maar liefst vier wedstrijden op ippon te winnen, maar verloor helaas in de halve finale van de latere kampioen. Hierdoor moest hij strijden voor de derde plaats, wat resulteerde in een intense wedstrijd die na 2.30 minuten in de golden score verloren ging. Ondanks dit verlies is de vijfde plaats van Luka een prachtige prestatie om trots op te zijn.

Myron Romijn toonde ook zijn vaardigheden op het kampioenschap en eindigde op een respectabele zevende plaats na enkele sterke wedstrijden.

Shanna Weidenaar en Bo Heutinck hebben hard gevochten, maar slaagden er helaas niet in om wedstrijden te winnen. Desondanks hebben zij een waardevolle ervaring opgedaan op dit niveau van competitie.

JCR feliciteert alle judoka’s met hun inzet en prestaties op het Nederlands Kampioenschap Judo Onder 18 en kijkt uit naar hun verdere ontwikkeling in de sport.

5de plaats
Luka Groenewegen vd Weijden

7de plaats
Myron Romijn